DAKAR - Team de Rooy

In de aanloop naar LE DAKAR 2012 geeft PETRONAS | Team de Rooy | IVECO een vierluik uit. Het zijn korte verhalen van de minderbekende, soms nog nieuwe deelnemers van het Team de Rooy. Wat beweegt ze in het dagelijks leven en hebben ze een visie over hun komende rally avontuur? Volg ze en leef mee met de mannen achter de schermen die een cruciale bijdrage leveren aan het wel slagen van de missie die onze rallyrijders in januari in Zuid Amerika najagen.

Sjef van Houts

Sjef van Houts, lassen kan hij als geen ander, deze Helmonder van het gelijknamige zelfstandige lasbedrijf. Zijn ervaring heeft hij onder meer opgebouwd bij de Smulders Groep in Mierlo. Overdag is Sjef met zijn grote passie bezig en last hij vooral hoogwaardige constructies als gecertificeerd röntgen fotolasser aan elkaar. Zo is ook het pantservoertuig voor het Nederlandse leger, de FENNEK wat heel toepasselijk ‘woestijn vos’ betekent, op de nodig plaatsen door Sjef in elkaar gelast.

Het gaat de ZZP’er in zijn eerste jaar als zelfstandige voor de wind. Opdrachten komen vlot binnen, maar dat dwingt hij af door de geleverde kwaliteit. Om die reden moest Sjef dit jaar zelfs kiezen voor werkzaamheden in de avonduren en het weekend om het Team de Rooy vooruit te kunnen helpen. De uren die daarnaast nog resten, en dat zijn er niet veel, vult Sjef nog met het uitvoeren van reparaties aan motoren, quads en voertuigen die voor allerlei race en rallydisciplines worden ingezet. Het moge duidelijk zijn, hier gaat in hart en nieren een groot liefhebber schuil van motorisch geweld; hij is in het Team de Rooy dan ook helemaal op zijn plaats.

“Nadat in het najaar de boeren hebben geoogst en de akkers weer leeg zijn neem ik ook met enige regelmaat mijn driewieler - een KAWASAKI 250cc cross trike - uit de schuur om eens flink het gas open te trekken en over de plak te jagen. Heerlijk!” Sjef gaat verder: “nu de auto’s op de boot staan heb ik eindelijk weer meer tijd om zelf op m’n KTM 525 Enduro motor door de bossen te toeren. Ik kies er echter bewust voor om dit even na te laten en zodoende geen enkel risico te lopen voordat we naar Argentinië afreizen,” aldus een oprecht enthousiaste Sjef.

Dit jaar wordt zijn eerste echte LE DAKAR ervaring. “Al een jaar of 6 ben ik op de achtergrond bij het Team de Rooy betrokken als lasser tijdens de voorbereidingsfase. Nu ik het eerste jaar daadwerkelijk mee mag richting Zuid Amerika begint het steeds meer te kriebelen.”

Als we vervolgens vragen wat de verwachtingen voor het Team de Rooy zijn antwoordt Sjef, “Met zulke goede rijders binnen het team moet het een fantastische rally worden. Hopelijk een ervaring om nooit te vergeten. Verder mag ik qua laswerk alles repareren wat onze coureurs kapot hebben weten te rijden. Ik hoop dus dat er veel vrije tijd voor me over blijft”, glimlacht de rustige Brabander.

Additional information